Over praktijk WiJS!

Prakijk WiJS! is in het voorjaar van 2013 opgericht in Woerden om ouders en hun kinderen te helpen bij de uitdagingen die opvoeden en opgroeien soms met zich meebrengt.

Drijvende kracht achter Prakijk WiJS! is Sifra Bastmeijer, ze heeft de afgelopen 10 jaar haar sporen verdiend met het begeleiden van honderden kinderen (en hun ouders) in diverse situaties. Ze weet dan ook als geen ander dat maatwerk, persoonlijke aandacht en afstemming op de specifieke situatie van ouder en kind belangrijke succesfactoren zijn in het welslagen van een traject.  

Om die reden hanteert Sifra geen standaard methodieken (hoewel ze hier wel uit kan putten) en houdt ze gedurende het traject nauw contact met de ouders. Ook buiten de sessies om is telefonisch contact of via WhatsApp gebruikelijk. Daarnaast is er na iedere vierde sessie een oudergesprek om te evalueren en te kijken hoe de volgende vier sessies ingevuld zouden moeten worden.

Een persoonlijke klik tussen Sifra, het kind en de ouders is van groot belang en daarom is de eerste persoonlijke kennismaking altijd gratis en geheel vrijblijvend. U kunt dan weloverwogen kiezen voor Praktijk WiJS! in Woerden of alsnog voor een andere oplossing kiezen. Met haar uitgebreide kennis van de GGZ in de regio Woerden is Sifra ook in staat om u op het juiste spoor te zetten indien andere (veelal meer specialistische) hulp u beter van dienst is.

Lees meer over Sifra Bastmeijer of neem Contact op om kennis te maken (een losse vraag/opmerking mag ook!)

Eerst meer lezen over speltherapie of orthopedagogiek!? Dat kan! De dienstverlening van Praktijk WiJS! is onder te verdelen in de volgende categorieën.

Speltherapie & Kinderpsychologie bij Praktijk WiJS!

 

De orthopedagoog en speltherapeut van praktijk WiJS! in Woerden is Sifra Bastmeijer. 
 
Praktijk WiJS! is gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van kinderen en hun ouders, wanneer de ontwikkeling van het kind om wat voor reden dan ook belemmerd wordt. Therapie voor het kind in combinatie met begeleiding van de ouder(s)/verzorger(s) helpt om de balans te herstellen en zich weer fijner te voelen. Samen wordt gezocht naar de best passende vorm van hulp. In overleg is veel mogelijk, zowel in behandelvormen als in therapietijden, neem contact op voor de mogelijkheden.

Speltherapie van Praktijk WiJS! kan helpen bij:

- het verwerken van een echtscheiding
- rouwverwerking
- boosheid en driftbuien
- concentratie- en werkhoudingsproblemen
- problemen in de sociale omgang
- pesten of gepest worden 
- laag zelfbeeld
- slaapproblemen
- (een vermoeden van) ADHD, ADD, ODD, autisme, hoogsensitiviteit, (faal)angst of hoogbegaafdheid

 

Wat is de werkwijze van Praktijk WiJS!?
In een eerste gesprek (dat gratis is en geheel vrijblijvend) wordt met de ouder(s)/verzorger(s) een beeld geschetst van de hulpvraag. Afhankelijk van deze hulpvraag kan in overleg gekozen worden voor (spel)therapie of voor bijvoorbeeld persoonlijkheids- of intelligentie onderzoek om een beeld te krijgen van de capaciteiten van het kind voordat verder wordt gegaan met de behandeling. 

Praktijk WiJS! is aangesloten bij de volgende beroepsorganisaties   en valt daarmee onder hun gedragscode. Kijk voor nummers bij Vergoedingen.

Meer informatie over Praktijk WiJS?
Klik verder op de site,
stel je vraag via info@wijswoerden.nl, of bel/WhatsApp via telefoonnummer 06-37549094 (ook een losse vraag mag!). 

Praktijk WiJS! is gevestigd in de Woerdense wijk Snel en Polanen vlakbij het winkelcentrum met voldoende (gratis) parkeergelegenheid en goed bereikbaar vanaf snelweg A12 en station Woerden.