Voor kinderen

Neem hier een kijkje in de praktijk

Ben je benieuwd hoe de praktijk er van binnen uitziet en wat er allemaal te doen is? Klik dan op onderstaand filmpje! Benieuwd hoe speltherapie werkt? Scroll dan helemaal naar beneden voor de familie Groen! Of wil je misschien een berichtje achterlaten voor Sifra? Dat kan onderaan!

Wat je moet weten over speltherapie

Spelen is voor kinderen een beetje hetzelfde als werken voor volwassenen. Tijdens het spelen gebeurt er van alles. Gelukkig heb je dat helemaal niet door, voor jou is het gewoon heel fijn om te kunnen spelen zoals jij dat wilt.

Speltherapeuten weten dat spelen helpt om moeilijke dingen een beetje makkelijker te maken. Zij hebben geleerd wat ze kunnen doen om de kinderen daarbij zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Bij speltherapie is er eerst een gesprek met je vader, moeder of verzorger. Zij leggen dan aan mij uit wat er aan de hand is. En ik kan hen vertellen hoe speltherapie kan helpen. Daarna kom je elke week, of om de week, naar de spelkamer toe om te spelen. Eerst leren we elkaar kennen door te spelen en samen bedenken we dan waar je bij geholpen wilt worden. Steeds als jij een paar keer bent komen spelen komt je vader, moeder of verzorger weer even praten. Alles wat in de spelkamer gebeurt, mag ik niet zonder jouw toestemming aan anderen vertellen. Ik zal dan ook eerst aan je uitleggen wat ik met hen wil bespreken en vragen of je dat goed vindt. Zo zijn er geen geheimen en kunnen we met z’n allen het beste samenwerken.

Wat je moet weten over mij

Ik ben Sifra en ik ben de speltherapeut bij WijS!. Ik vind spelen super leuk, en praten over hoe moeilijke dingen wat makkelijker kunnen worden ook. Ik heb altijd veel ideeën en wil je graag helpen.

Eerst heb ik gewerkt als gedragswetenschapper, dat betekent dat je onderzoek doet naar hoe slim kinderen zijn en hoe ze in elkaar zitten. Toen ik dat deed kwam ik erachter dat ik niet alleen wil weten hoe de kinderen in elkaar zitten, maar dat ik ze ook graag wil helpen om ze zo goed mogelijk te laten groeien. En dan bedoel ik niet groeien van hoe groot je bent! Maar groeien in het voelen. Want als iets niet zo goed gaat, dan voel je dat van binnen. En dan komt de boosheid of verdriet je vertellen dat sommige dingen anders moeten. Je gevoel heeft altijd gelijk. En ik wil kinderen juist helpen om te leren samenwerken met al die gevoelens.

Ik ben geboren in 1982, dan kan je vast zelf wel uitrekenen hoe oud ik ben. Ik ben getrouwd en ik heb twee kindjes en een kat en ik woon zelf ook in Woerden.

Wat je moet weten over de spelkamer

In de spelkamer gelden maar drie regels:

 1. Je mag jezelf niet expres pijn doen
 2. Je mag mij niet expres pijn doen
 3. Je mag niet expres iets kapot maken

Verder mag je alles.

Alles?

Ja. Alles.

Dus… je mag een rommel maken, of heel netjes spelen, of alles er tussenin. Je mag opruimen, of alles laten liggen, of alles er tussenin.  Je mag met vieze dingen spelen als scheerschuim of zo, of alleen maar met de Playmobil, of alles er tussenin. Je mag heel veel praten, of de hele tijd niks zeggen, of alles er tussenin. Je mag mij iets laten bedenken om te doen, of alles zelf bedenken, of alles er tussenin. Je mag heel druk spelen met van alles te gelijk, of de hele tijd alleen maar kleuren, of alles er tussenin. Jij hebt het voor het zeggen.

Ik kan alleen niet in je hoofd kijken en ik weet niet wat je denkt. Dus als je iets wilt weten of iets wilt doen dan vind ik het super fijn als je dat even zegt. Dan kan ik proberen om je daar zo goed mogelijk bij te helpen. In de spelkamer is niks gek.

De familie Groen

Dit is de familie Groen. De Groentjes dus! Een heel gezellige familie bij wie echt niet alles goed gaat. Want zo hoort het ook.

Bij de familie Groen …. lees hier verder

2 reacties op “Voor kinderen”

 1. Hoi Sifra
  Hier is Yonah!
  Ik wil je wel een keertje helpen met een mooi filmpje.
  En ook wil ik je helpen met iets vertellen over jou.

  Groetjes Yonah

  1. Hai Yonah,

   Wat een top idee! Lijkt me erg leuk, gaan we doen!
   Zullen we eerst even vakantie vieren en daarna misschien een plannetje maken?

   Alvast een heel fijne vakantie!!
   Sifra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.