Binnenkijken

Welkom op onze binnenkijkpagina. Hier kun je zien hoe de praktijk er van binnen uitziet en wat er allemaal te doen en te beleven is.

In de zoektocht naar het goede figuurtje wordt er wel eens iets leeg gegooid… Superslim natuurlijk, want dan kan je veel beter zien wat er allemaal in zit en heb je het sneller gevonden. En weet je wanneer het nog sneller gaat? Als je de speltherapeut ook nog even vraagt of ze mee wil zoeken!

Als er goed gespeeld is, dan kan het niet anders dan dat er zo hier en daar een rommeltje wordt gemaakt natuurlijk. Ook wordt er wel eens iets vies. Soms is er niet direct tijd en gelegenheid om het schoon te maken en dan komt het op dit stukje aanrecht terecht. Hier is het nooit helemaal netjes… Sowieso is het nooit helemaal netjes in de spelkamer, want dan is het voor sommige kinderen moeilijker om te spelen. Die willen dan het liefst alles helemaal netjes houden. Terwijl juist het spelen zo goed kan helpen! Een van de regels is dus ook dat je hier niet hoeft op te ruimen. Het opruimen dat doe ik. Als je heel veel zin hebt om op te ruimen dan mag het natuurlijk wel, maar het hoeft niet.

​In de spelkamer bestaat er eigenlijk geen meisjes- en jongensspeelgoed. Iedereen mag overal mee spelen. Het gaat erom dat je met iets speelt waar je zin in hebt. Het kan best zijn dat je de ene keer zin hebt om met het kasteel te spelen. En de andere keer met het huis van Littlest Pet Shop. Tijdens de 50 minuten die je hier elke week komt spelen, mag jij bepalen wat we gaan doen. 

​Oh ja… wat ik nog vergeten was te vertellen: in de spelkamer is alles anders. Er was dus een witte deur en sommige kinderen vonden het leuk om deze wat gezelliger te maken. En dat is dus ook gebeurd… Thuis en op school mogen dit soort dingen natuurlijk niet! Maar hier wel.

Zand, water en modder voelen heel fijn aan je handen! Ook aan je voeten trouwens, durf je dat uit te proberen?

Dit is de plek waar je mag wachten als ik nog niet klaar ben in de spelkamer. Er staat altijd wat speelgoed en papa of mama mag een kopje koffie of thee pakken. Jij krijgt in de spelkamer wat te drinken als je dat wilt.

Aan het einde van de dag is het vaak een rommeltje in de spelkamer. Ik ga dan achter mijn bureau zitten en schrijf nog even op hoe goed de kinderen vandaag weer hebben gespeeld. Daarna ga ik opruimen en ondertussen denk ik nog even aan alle verhalen die vandaag zijn gespeeld.

Als het kantoortje leeg is, dan mag je ook daar even wachten. Er staat een groene bank, die zit echt wel veel lekkerder dan de stoelen in de wachtkamer. Ook is er een wand met allemaal magneetjes. Als je zin hebt, mag je daar iets mee schrijven. Ik lees het altijd even aan het eind van de dag!

En als alles dan weer ongeveer op z’n plek staat, ziet het er een stuk opgeruimder uit. De kamer is klaar voor nieuwe avonturen!

Before After